Psst! Słyszałaś o technice wolnego gotowania Slow Cooking? Kliknij TUTAJ!

Mieszkanie dla mężczyzny. Projekt grupy NONO.

Mieszkanie dla mężczyzny
fot: ONI Studio

Nowoczesne formy architektoniczne osiedla Wiślane Tarasy 2.0 w Krakowie wskazują, że ich wnętrza również muszą być fascynujące. Jedno z mieszkań zostało zaaranżowane przez grupę NONO dla energicznego mężczyzny. Minimalistyczne, nieprzetworzone, lecz jednocześnie ciepłe wnętrze odzwierciedla charakter właściciela. Zainspirowane przyrodą, górami i rodzinnymi okolicami przekształciło się w autentyczną enklawę spokoju, przestrzeń do pracy i relaksu. Oto mieszkanie dla mężczyzny.

Celem projektu było wykreowanie harmonijnego wnętrza dla osoby dorosłej. Przyjemnego, ciepłego, wypełnionego drewnem, które budzi u Inwestora skojarzenia z miejscami rodzinnych wspomnień. Apartament miał oferować zarówno wygodne środowisko do pracy, jak i miejsce do relaksu w czasie wolnym. Projektanci z grupy NONO zdecydowali się więc na wykorzystanie naturalnych surowców, obfitość drewna w różnych formach oraz ciepłych odcienie i różnorodności tekstur.

fot: ONI Studio
fot: ONI Studio

Dominującymi barwami w mieszkaniu dla mężczyzny stały się ziemiste odcienie, w tym beże, przeplatane chłodniejszymi akcentami zieleni i szarości. Te kolory miały odwoływać się do przyrody i górskiego pejzażu, wprowadzając atmosferę spokoju i równowagi. Całość doskonale współgrała, kreując wyjątkową przestrzeń stworzoną dla mężczyzny.

fot: ONI Studio
fot: ONI Studio

Projektując mieszkanie dla mężczyzny projektanci położyli nacisk na detale, które łączą projekt w spójną całość i kształtują jego unikatowy charakter. Kluczowe były również takie elementy jak przełączniki i gniazda elektryczne. Stanowią one istotny element wykończeniowy mieszkania, stąd ważne było aby pełniły również funkcję dekoracyjną. W tej sytuacji decyzja padła na osprzęt Kontakt-Simon z linii Simon 82. Najbardziej wyróżniającą cechą tej serii jest niepowtarzalny design podstawy, który powoduje, że elementy te sprawiają wrażenie jakby „wychodziły ze ściany”.

fot: ONI Studio
fot: ONI Studio
Przeczytaj też